Call us: +39 091543506

Det første bryllup

Corleone

Den 5 juni 1998 blev det første danske par gift i Corleone på Sicilien. Det vakte stort røre i de italienske aviser, da rygtet om det forestående bryllup kom ud, og der kom nogle beske artikler om et ”makabert bryllup”, et ”pulp bryllup” etc.

Jeg, der siden 1985 er dansk konsul på Sicilien og siden 1965 fast bosat i Palermo, blev meget ærgerlig og besluttede derfor at undersøge grunden til de unge menneskers valg af bryllupsby og en helt anden historie kom frem.

Det første bryllupDet viste sig, de havde fået ideen ved at tale med en af deres venner, journalisten Mario Riewerts, som netop havde været i Corleone. Han havde ikke fundet plads på byens eneste hotel og da han forhørte om et andet sovested på den lokale bar, erklærede barmanden: ”Du kan sove hjemme hos mig” og det gjorde han så de næste tre dage – med fuld kost og logi og omvisning på stedet. Han blev så overvældet af denne uventede, overstrømmende gæstfrihed, at han fortalte det til alle sine venner. Deraf beslutningen.

Jeg bad om de unge menneskers tilladelse til at invitere pressen til deres bryllup og udover de italienske medier kom 20 danske journalister til Corleone. Dagen blev herlig og alle fik lejlighed til at se Corleone fra en anden side, som også eksisterer, men sjældent bliver omtalt.

Piazza Danimarca

Piazza DanimarcaSom forventet kom der flere artikler frem i den danske presse og det resulterede i endnu nitten par, der valgte Corleone til deres bryllup. Hvert par plantede, som det første par gjorde det, et oliventræ på en plads i Corleone, som dog ellers lå brak hen. Da de første tre træer stod på pladsen, besluttede byens administration at kalde pladsen Piazza Danimarca og i år 2000 var den danske publicistklub på ferie på Sicilien og satte navneplade på pladsen. Tulip skænkede en flagstang, publicistklubben flaget, det danske konsulat en vimpel og Ceres bænke til pladsen.

Det næste år kom den danske billedhugger Søren Koefoed til byen og skænkede pladsen en flot marmorstatue, ”Den nye Dag”, hugget på steded.

Ellers lå pladsen lidt forsømt hen – indtil for et par år siden. Nu står den flot beplantet med oliventræer, plantet af – indtil vider – 19 danske brudepar.

Jeg er ved at samle penge til legeredskaber til pladsen, som ligger op til to børnehaver og et ungdomscenter og håber at den kommer op at stå snarest, med de penge de danske par har skænket. Der er også mange søde danske familier, som har bidraget til en dansk julemesse, vi lavede et år på Piazza Danimarca.

Hanne Carstensen