Call us: +39 091543506

Agrigento

Agrigento ligger på den sicilianske sydkyst, lige ud til det glitrende hav som adskiller øen fra den afrikanske kyst. Til provinsen hører også den lille ø Lampedusa, som faktisk, rent geologisk, er en del af Afrika. Hele området er preget af bløde bakker som skråner ned mod kysten, kantet af lange, hvide sandstrande. Mange af disse er i dag fredet, f.eks. ved Platani flodens udmunding og omkring Torre Salsa.

Små landsbyer putter sig mellem bakkerne (blandt disse Naro, med sine smukke barokke kirker, og Caltabellotta, en typisk middelalder by, med små huse og korte, krogede veje som sniger sig op på toppen af et bjerg), og langs med kysten er der enkelte større havnebyer, såsom SciaccaLicata og . Sicani bjergene udgør et smukt naturområde i den nord østlige del af provinsen.

Agrigento er en af de ældste byer på Sicilien, og fortiden vidnes af den smukke Tempeldal, som i 1997 blev optaget på UNESCOs liste over Menneskehedens Kulturarv. Der er også en moderne bydel, hvis historiske kerne blev grundlagt i Middelalderen.

Tempeldal Historiske kerne