Call us: +39 091543506

Agrigento

Agrigento ligger på den sicilianske sydkyst, lige ud til det glitrende hav, som adskiller øen fra den afrikanske kyst. Til provinsen hører også den lille ø Lampedusa, som faktisk, rent geologisk, er en del af Afrika. Området er bakket og skråner ned mod kysten, der er kantet af lange, hvide sandstrande. Mange af disse er i dag fredet, som f.eks. Platani flodens udmunding og området omkring Torre Salsa.

Små landsbyer ligger mellem bakkerne, blandt disse Naro, med sine smukke barokke kirker, og Caltabellotta, en typisk middelalder by, med små huse og korte, krogede veje, som drejer op på toppen af et bjerg. Langs med kysten er der enkelte større havnebyer, såsom Sciacca Licata og Porto Palo. Sicani bjergene er et smukt naturområde i den nordøstlige del af provinsen.

Agrigento er en af de ældste byer på Sicilien, og den smukke Tempeldal, som i 1997 blev optaget på UNESCOs liste over Menneskehedens Kulturarv, bærer vidne om den storslåede fortid. Der er også en moderne bydel, hvis historiske centrum blev grundlagt i Middelalderen.

Templerne Den gamle by

Provinsen

Grunden til at Agrigentos provins havner helt oppe i højre hjørne på kortet her ved siden af er den, at de to små øer, Lampedusa og Linosa, også hører med til provinsen. Som du kan se, ligger de meget tæt på Afrika og er derfor desværre mest kendt for de mange immigranter, der søger tilflugt på Lampedusa, som er den nærmeste europæiske havn, for siden at blive fordelt over det øvrige Europa.

Lampedusa er dog også en dejlig ferieø og har en af de ti smukkeste strande i verden ved Isola del Coniglio, hvor skildpadden Caretta Caretta lægger sine æg i sommerperioden.