Call us: +39 091543506

Helligånds Klosterkirken (Abbazia di Santo Spirito)

Helligånds Klosterkirken

Hovedalteret og altertavlen med de smukke stukarbejder af brødrene Serpotta

Dette er ét af de smukkeste sicilianske monumenter, og består af en kirke og et cistercienser kloster. Kirken har en flot portal i Chiaramonte stil og en rigt udskåret roset samt andre nyere udsmykninger i barokstil.

Kirkerummet har udsmykninger fra det 18. århundrede med fantasifulde stukfigurer, et vievandskar fra det 16. århundrede, en smuk Madonna marmorfigur og et vidundeligt udskåret træloft fra 1758 med et maleri af familien Chiaramontes våbenskjold (denne familie gjorde bygningen af hele komplekset mulig med en gavmild donation i 1260).

Det tilliggende kloster, Badia Grande, går tibage til 1290 og har en herlig klosterhave, én af de ældste og bedst bevarede på Sicilien. Den har forskellige gotiske portaler, hvoraf den med spidsbuen og de to søjlevinduer, der danner indgangen til domkapitlet, er den mest betydelige. I klosteret findes der fresker fra det 16. og 19. århundrede.

Klosterets dejlige kager

Klosteret var et af de største og rigeste i byen, og det var også berømt. Nonnerne lavede nemlig de dejligste marcipankager, som de solgte igennem et hjul, idet al kontakt med verdenen udenfor klosteret var forbudt. Køberen lagde pengene på hjulet og nonnen på den anden side af væggen drejede det en halv omgang, tog pengene og lagde bakken med kager i deres sted. Yderst effektiv. I dag laver nonnerne stadig dejlige kager, især af marcipan men ikke kun, og de sælges i klosterets konditori.

Vil du bestille et cooking class for at lære hvordan man laver sicilianske kager? Skriv til os

Vil du bestille et cooking class for at lære, hvordan man laver sicilianske kager? Skriv til os