Call us: +39 091543506

Sciacca

Sciacca har en af de største fiskerihavne på Sicilien

Sciacca er en livlig havneby på Siciliens sydkyst. Området har været beboet i flere tusinde år, og der er fundet levn helt fra Palæolitikum. Stedet har længe været kendt for sine berømte termer med vand, som den dag i dag i store mængder strømmer op af jorden og har skabt et af de mest kom­plette hydro-termale bade i verden. Selv byens gamle navn Xacca (fra la­tinsk Ex-aqua) hentyder klart til den store vand rigdom. For tiden er termerne lukkede pga. omstrukturering.

I Sciacca kan man besøge den store og smukke Sankt Maria Magdalene domkirke, grundlagt allerede i det 12. århundrede. Af den oprindelige konstruktion er kun de tre apsisser i dag synlige, da hele bygningen blev genopført i det 18. århundrede. Kirken, som er delt op i tre skibe af to søjlerækker, har mange prægtige kunstværker, blandt andet en statue af en Madonna med kæde af Francesco Laurana i det fjerde kapel på højre side.

I Sciacca er der flere museer, bl.a. et tilegnet fastelavn, som i Sciacca fejres med flere optog af allegoriske vogne, med store papmaché figurer, som laver grin af tidens politikere og kendisser.

I udkanten af byen, kan du endvidere besøge Den Fortryllede Have, hvor flere hundrede skulpturer er udstillet, udhugget i sten og træ af en lokal kunstner, Filippo Bentivegna.