Call us: +39 091543506

Siracusa

I Siracusa, kan man i allerhøjeste grad mærke Siciliens klassiskgræske fortid. Siracusa var en overgang den mægtigste by i Middelhavet, men også endnu ældre tider har her efterladt interessante spor, f.eks det imponerende begravelsessted Pantalica, som blev udgravet i de stejle skranter langs med floden Anapo allerede __ år f. Kr. – og er det største i Europa (i 2006 blev Pantalica og Siracusa sammen optaget på UNESCOs Verdensarv list, på grund af deres store kulturelle og historiske betydning).

Provinsen ligger ud til Siciliens sydøstlige kyst, og omfatter de Ibleiske højlande, med et smukt landskab der veksler mellem stenet ørken og frugtbare canyon, hvor vandløb risler muntert mellem grønne bredder. Der findes også lange ensomme kyststrækninger med sumpe – specielt Vendicari, som er et af de vigtiste fredede sump-områder i Europa.

Siracusa, med den lange historie og de prægtige monumenter er selvføgeligt en sand magnet for turister, men der er flere spændende steder, såsom byerne Palazzolo Acreide og Noto (også optaget på UNESCO listen, på grund af de flotte barokke bygninger som pryder dem), og ikke mindst de dejlige strande.

Historie Monumenter