Call us: +39 091543506

Fiskeretter

Fiskeretter

Endnu større udbud er der, når det drejer sig om fisk: scoppularicchi (stegte, bittesmå blæksprutter) i Siracusa, stummi abbuttunati (fyldte makreller) i Catania, stoccu ’a missinisi (stokfisk med grønsager) i Messina.

For slet ikke at tale om sværdfisken, tunfisken – endnu i dag fanget på traditionel manér med la mattanza – hummer, skaldyr, multer, torsk – ofte kun stegt eller kogt og serveret med salmoriglio en dressing af olivenolie, citron, salt, peber, persille og sommetider hvidløg.

Involtini di pescespada

(sværdfiskeruller)

sværdfiskeruller – en dejlig fiskeret

Ingredienser
150 g. rasp
et lille løg
to fed hvidløg,
fire små ansjoser
persille og korender
en halv citron
en halv appelsin
lidt rød peber og salt
pinjekerner

Man tilbereder fyldet ved at stege det fint snittede løg og hvidløgene i olivenolie. Når de er gyldne tilsættes raspen, de fire ansjoser skåret i småstykker, den hakkede persille, korender, pinjekerner, lidt rød peber og saften af en halv citron og en halv appelsin. Det ristes gyldent på panden under stadig omrøring og smages til med salt. Fyldet lægges på de udbredte sværdfiskeskiver, som lukkes omkring det med en tandstik. Hver rulle vendes i lidt olivenolie og dernæst i rasp. De lægges i et ovnfast fad med et laurbærblad og en rå skive løg mellem hver rulle. Pyntes med halve citron- og appelsinskiver.

Vil du lære at tilberede sicilianske fiskeretter? Skriv til os