Call us: +39 091543506

Desserter

Cannoli

Desserter har altid haft ærespladsen indenfor den sicilianske madkunst: honning og mandler har været hovedingredienser sammen med den bløde, søde ricottacreme, som er hovedbestanddelen af cassata, typisk kage fra Palermo, og i cannoli.

I Messina fører den lækre pignolata an, en sprød kage med citron- og chokoladeglasur.

I Siracusa er det en selvfølge at prøve biancomangiare af mandler og cuccìa,som bliver lavet af kogte, hele korn i forskellige søde cremer (kun den 13. december til Sankt Lucias ære).

I Catania skal man prøve olivette di Sant’Agata, lavet af den herligste marcipan.

Frutta martoranaI øvrigt er marcipan (pasta di mandorle) en af de mest anvendte ingredienser i siciliansk konditori: i november kan man, f. eks., smage frutta martorana, realistiske kopier af frugt (men også fisk, brød, m.m.) hvis opskrift blev opfundet af nonnerne i et klausurkloster i Palermo. Nogen af de bedste marcipankager, kan man få i den lille by Erice, tæt på Trapani.

Et kapitel for sig er den herlige is og især vandisen granita, som bliver spist om sommeren ved morgenbordet med en klat flødeskum og en varm bolle. Den findes i et utal af variationer med forskellig smag.

La cassata

Denne opskrift stammer fra arabernes tid og er uhyre kompliceret og meget sød. Hovedingredienserne er ricotta osten rørt til en blød creme og lagt ovenpå en sandkagebund. Dernæst dækkes cremen med marcipan, glasur og kandiserede frugter i fine mønstre

Den søde cassata kage

.
Lær at lave sicilianske kager. Skriv til os