Forretter

Man kunne såmænd godt nøjes med at spise nogle af de mange sicilianske forretter for at blive mæt: enhver restaurant vil præsentere et rigt sortiment af grøntsager, serveret i olie, i dressing, kogte eller stegte, dyppet i pandekagedej og friturestegte, og dejlige specialiteter såsom sarde a beccafico, der er sardinruller fyldt med brødkrummer, pinjekerner, rosiner, eller den dejlige caponata, lavet af auberginer, løg, kapers, m.m.

Mange steder serverer man også mindre udgaver af de mange typiske street food retter: bruschetta (ristede brødskiver) med olivenpaté eller friske finthakkede tomater med hvidløg, små friturestegte fisk, friturestegte pannelle (små kikærtepandekager), cazzilli (stegte kartoffelkroketter) osv.

Tomat bruschetta

En enkel, klassisk forret, med en skøn, sommerlig smag. Det er meget vigtigt, at du vælger råvarer af god kvalitet, netop fordi retten sammensættes af ganske få ingredienser. Det smager ekstra godt, hvis brødet ristes på en barbecue. Kan tilsættes ganske lidt finthakket purløg og en lille håndfuld udstenede finthakkede sorte oliven.

3 store solmodne tomater
3-4 friske basilikum blade
1 stort fed hvidløg (kan udelades)
2 – 3 skf. olie, salt
4 brødskiver, let ristede

Skyl og tør tomaterne og hak dem i små terninger. Riv basilikumbladene i småstykker og pres hvidløget gennem en hvidløgspresser. Bland det hele i en skål. Tilsæt en god olivenolie og salt. Lad tomaterne marinere i nogle minutter, så de får mere smag. Fordel dem på de lune brødskiver og server straks (hvis man har flere gæster kan man også servere tomater og brød hver for sig, så gæsterne selv kan tage for sig).

Melanzane alla parmigiana, auberginer stegt og lagt i lag med tomatsovs, ost og skinke, en dejlig forret på Sicilien
Melanzane alla parmigiana, auberginer stegt og lagt i lag med tomatsovs, ost og skinke, en dejlig forret på Sicilien