Street food

Lang tid før fast food blev moderne i resten af verden, havde sicilianske kokke allerede opfundet den: de stillede små boder op langs med vejen og her serverede de alverdens lækkerier til arbejdere og forbipasserende.

At spise “på gaden” har altid været ganske almindeligt på Sicilien, og der er mange muligheder. Man kan f. eks. vælge en arancina (stegt risbolle) med kød- eller skinkefyld, eller brød med panelle (små, stegte kikærtepandekager), cazzilli (stegte kartoffelkroketter), sfincione (en høj” pizza med løg, tomat, rasp og ansjoser på). Hvis man holder af kød, kan man smage grillede stigghiole, som er lammeindvolde på spyd, eller pani ca’ meusa, en rund bolle fyldt med ost og miltskiver, stegt i fedt.

Pizza og schiacciate – dej med diverse fyld (kød, grøntsager, ost), ofte bagt i stenovn – kan man meget vel også nyde, medens man spadserer rundt i byen!

Pane e panelle.Brød med kikærtepandekager.