Antikke fodspor

DAG 1 Trapani
Ankomst og privat transfer til hotel i Trapani området. Middag og overnatning på hotel.

DAG 2 Segesta – Selinunte – Cave di Cusa
I dag besøger vi de arkæologiske områder i Selinunte og Segesta på det vestlige Sicilien. Vi vil se imponerende templer, ruiner af huse og butikker, og et teater som har så perfekt en akustisk, at det stadig bliver brugt til forestillinger om sommeren. For at forstå grækernes byggeteknik, stopper vi også ved Cusa Stenbruddet, hvor de udskårne tromler ligger parat til at blive sendt til Selinunte og vidner om oldtidens hårde arbejde. Overnatning i Selinunte.

DAG 3 Tempeldalen i Agrigento
I dag besøger vi et af de smukkeste arkæologiske områder i Middelhavet: Tempeldalen, som er inkluderet i UNESCOs World Heritage Liste. Her står nogle af de bedst bevarede græske templer uden for Grækenland, som kan dateres tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Turen inkluderer et besøg på det arkæologiske museum. Om eftermiddagen, besøger vi den romerske Villa del Casale i nærheden af Piazza Armerina, et storslået eksempel på de landejendomme, som de adelige besad under det romerske kejserrige. Villaen har gennemgået en større restaurering, som har givet de smukke gulvmosaikker deres originale skønhed tilbage. Også dette enestående mindesmærke står  på UNESCOsWorld Heritage Liste. Overnatning i Piazza Armerina.

DAG 4  Siracusa
Afgang til Siracusa, en af de ældste og smukkeste byer i Middelhavet., grundlagt af græske kolonister i det 8. århundrede f.Kr. I løbet af cirka tre århundreder blev den en af de mest magtfulde og rige byer i Middelhavet, som ikke stod tilbage for Athen på noget område. Den ældste kerne af Siracusa blev grundlagt på den lille ø Ortigia, som i dag er det historiske centrum af byen, hvor græske ruiner står side om side med renæssancebygninger og barokke kirker. Efter frokost besøger vi den arkæologiske park med det græske teater fra det 5. århundrede f. Kr., som stadig bruges om sommeren til klassiske teaterforestillinger. Vi ser også grotten, det såkaldte Dyonisus’ øre og meget mere. Overnatning i Siracusa.

DAG 5 Taormina – Catania
Dagen starter med et besøg i Taorminas antikke teater, en smuk struktur bygget af grækerne, der er kendt over hele verden på grund af den fortryllende udsigt over havet og vulkanen Etna. Dernæst kører vi atter sydpå for at besøge oldtidsminderne i Catania: den såkaldte græsk – romerske arkæologiske park omfatter teater, amfiteater, Odeon og Rotonda termal badene. Overnatning i Catania.

DAG 6 Lipari 
Vi kører langs kysten fra Catania til Milazzo, hvorfra vi sejler til Lipari, den største ø i det Æoliske øhav. Her er et af de vigtigste arkæologiske museer i Middelhavet, med fund som vidner om en fjern  oldtid. Der vil også være tid til en morsom udflugt på øen med quods, for at beundre de smukke scenerier. Vi sejler tilbage til Milazzo og kører videre til Catania.

DAG 7 Hjemrejse
Afgang fra Catanias lufthavn.

Turen kan beriges med et introducerende foredrag, afholdt af en ekspert, som vil fortælle om Sicilien og turens program.

Dette er kun et forslag, som vi kan udarbejde helt efter dine ønsker og de dage du har til rådighed.

nosaikgulv i den romerske villa i Piazza Armerina