Chiostro dei Benedettini e chiesa di San Nicolò l’Arena

Benediktiner Klosteret og Sankt Nicolaus Arena kirken

Benediktiner klosteret med kirkens kuppel i baggrunden
Benediktiner klosteret med kirkens kuppel i baggrunden

Det største kloster i Europa
I 1550 bosatte en gruppe benedektiner munke sig i Catania, i et kloster som hurtigt voksede til at blive et af de største i Europa, især efter jordskælvet i 1693, der ødelagde såvel kirke som kloster hvorefter bygningerne blev genopført.

I dag huser det gamle kloster universitetets fakulteter for litteratur og filosofi (det næststørste i Europa). Den nærliggende, meget store kirke Sankt Nicolaus, er også et besøg værd.

Et besøg på klosteret og i kirken
Det er muligt at besøge klosteret sammen med en guide, som vil fortælle bygningernes lange historie. Besøget indbefatter de smukke gårde, de gamle køkkener, spisesalen og et stort kælderrum gravet ud i en forstenet lavastrøm, hvor et lille museum, som fortæller stedets historie, er blevet sat op.

Kirken er designet af GianBattista Contini i 1687. Den har tre skibe, et fint orgel lavet af Del Piano og et interessant solur af Peter og Sartorius. Efter at have besøgt kirken kan du tage de 141 trin på vindeltrappen for at nå tagets gangbroer. Man har herfra et unikt udsyn over det historiske centrum, havet og vulkanen Etna helt ned til kysten af ​​byen Siracusa.