Besøg en oliemølle

oliemøllen Gulino
Oliemøllen Gulino

Besøget starter med en velkomst til gæsterne og en kort præsentation af virksomheden.
Så går vi videre for at se faserne i olieproduktion. I vores høstperiode, fra midten af oktober til begyndelsen af november, kan vi tilbyde en reel indsigt i fremstillingen af olivenolie, kompatibelt med vejrforholdene og
tidspunkt.

I de andre perioder af året, hvor det ikke er muligt at se den virkelige forarbejdningen, vil gæsterne se en film, der viser de forskellige faser af olieproduktionen på en 250-tommers gigantisk skærm. Filmen viser også, hvordan
forarbejdning af affaldet fre olieforarbejdningen genbruges til at producere energi.

Efter at have set videoen går vi videre for at se maskinerne, hvor gæsterne får mulighed for at lære om nogle vigtige detaljer i produktionen af olie.

Besøget fortsætter med prøvesmagning af nogle af vore prisbelønnede jomfruolierforskellige medens vi forklarer deres organoleptiske egenskaber.

Sammen med typiske lokale produkter, giver vi prøver af typisk siciliansk konserves og vores velsmagende “pani cunzatu”, friske brød skiver med ekstravirgin olivenolie.

Vores produktion omfatter olivenolie krydret med mandarin, citron, basilikum, hvidløg, chilipeber, rosmarin, porcini svampe, hvid trøffel; Vi producerer også  Vinaigrette, en
salatdressing med Tonda Iblea ekstravirgin oliven
olie, balsamisk eddike fra Modena og siciliansk citroner.

Møllen er let at finde, da den er tæt på S.S. 514-forbindelsen mellem Catania med Ragusa.

Pris

Turens varighed
2 timer

Antal deltagere
Minimum 6 personer
Max 60 personer

Inkluderet
  • Guidet tur til møllen med fremvisning af en video på gigant skærm
  • Prøvesmagning af Erbesso olie DOP Monti Iblei
  • Gratis prøvesmagning af andre typer olie
  • Smagning af lokalt brød krydret med Erbesso Dop Monti Iblei olie
  • Gratis smagning af olier med mandarin, citron, basilikum, hvidløg, al chili, rosmarin, hvid trøffel og vinaigrette
  • Blanding af prøvesmagninger ledsaget af lokalt brød
    baseret på:
    Halvtørret Pachino cherrytomat i fin Tonda
    Iblea olie
    Knuste bønder pliven i fin Tonda Iblea-olie
    Siciliansk aubergine caponata
    Løg og tun fløde
    Tomatbruschetta
    Tør tomatcreme og vild fennikel
    Tør tomatcreme, kapers og ansjos
    Tør tomatpesto, BOB Ragusanost, basilikum
    og valnødder
    Krydret chili peber i Tonda Iblea olie
    Citronsylt
    Mandarin marmelade
    Frisk mineralvand til rådighed for gæsterne
    Under besøget er der 4 skiftende konserves
    blandt de ovennævnte. Nogle produkter
    kan erstattes af andre.