Chiesa di San Francesco d’Assisi

Den hellige Frans af Assisi kirken

Chiesa di San Francesco d'Assisi i Palermo
Chiesa di San Francesco d'Assisi i Palermo

Fra Svevisk tidsalder
Kirken blev bygget i det 13. århundrede og flere gange ombygget og udvidet i de følgende årrækker. Efter anden verdenskrigs bombardementer påbegyndtes en radikal restaurering, som har ført kirken tilbage til dens oprindelige udseende.

I den høje, stilrene facade findes der en smuk gotisk portal og en stor roset. Det store kirkerum, som viser sen-romanske spor, er treskibet og med store gotiske buer.

Kirkens indre
Kirken er i besiddelse af adskillige kunstværker af berømte sicilianske billedhuggere og kunstmalere bl. a. Gagini brødrene, Pietro Novelli, Francesco Laurana, Giacomo Serpotta.

Husk at prøve Palermos streetfood, når du kommer ud fra kirken
Denne kirke ligger i hjertet af et af de ældste kvarterer i Palermo, la Kalsa, som ligger ned til vandet. Der er mange kirker, adelige palæer og gamle smukke huse. Et af Palermos ældste og mest berømte spisesteder, Antica Focacceria San Francesco, ligger lige overfor kirken med det samme navn. Det åbnede i 1834, og har siden serveret typiske palermitanske retter, især streetfood, som har eksisteret i Palermo længe før begrebet kom på mode i den øvrige verden.