Chiesa di San Giovanni degli Eremiti

Kirken Hellige Johannes af Eremitterne

San Giovanni degli Eremiti bærer præg af at være bygget af arabiske arkitekter
San Giovanni degli Eremiti bærer præg af at være bygget af arabiske arkitekter

Fra Normannernes tid
Denne kirke blev bygget i 1142 af Roger II, og i de herlige år, det normanniske herredømme varede, var det tilstødende kloster det rigeste og mest priviligerede på hele Sicilien.
Kirken, som i dag er verdsliggjort, er meget lille, og den indre del af kirken har ikke større interesse for et profant øje ud over enkelte spor af fliser, mosaikker, fresker og det typiske drypstensloft fra den moské, hvorpå den er bygget.

Et symbol på Palermo
Det mest fascinerende er kirkens ydre med de fem røde kupler, et karakteristisk træk ved mange arabisk-normanniske kirker og endelig, sidst men ikke mindst, haven med grønne appelsintræer og strålende farver fra agaver, bouganvillea, roser, granatæbler og mange andre blomstrende buske. De frodige planter kravler op af murene og snor sig om de små hvide søjler i klosterhaven og bedøver én med deres stærke, krydrede dufte. Det er ét af de mest karakteristiske mindesmærker fra den normanniske tidsalder i Palermo og ofte valgt som symbol på byen.

En smuk udsigt
Man kan nyde en unik udsigt over den lille kirke med de røde kupler og klosteret, hvis man vandrer op i det nærliggende klokketårn. Der er mange trin, men det er ikke svært, og man vil kunne beundre det lille bygningskompleks fra oven.