Il Duomo di Messina

Messinas domkirke

Messinas domkirke
Messinas domkirke

Kirken normannerne byggede
Denne pragtfulde normanniske bygning blev opført i 1160 under kong Roger den Anden og udbygget i det 14. og 16 århundrede. Det er en treskibet basilika, som er delt af to dobbelte søjlerækker og med tre halvrunde apsisser.

Domkirken er én af de ældste kirker på Sicilien og symbol dels på de mange ulykker, Messina har været udsat for, men også på den stædige vilje, der har været grunden til, at beboerne aldrig har bøjet sig for det uafvendelige.

Allerede i det 13. århundrede var den ude for en voldsom brand, dernæst for jordskælvene i det 17. og 18. århundrede og næsten jævnet med jorden af det sidste i 1908. Efter den atter en gang var blevet rejst, blev den i 1943 stærkt skadet af det amerikanske bombardement.

Facaden
De tre portaler i den enestående facade er fra det 15. og 16. århundrede. Den midterste blev oprindeligt skabt i det 14. århundrede og prydet med en madonnastatue, som i dag er opbevaret på bymuseet. Nogle vinduer og rosetten har også været under omhyggelig restaurering. Det smukt bemalede træloft og adskillige gravmæler er af stor interesse, såsom de tolv altre fra det 16. århundrede, en Sankt Johannes statue, formodentlig af Antonello Gagini, og et relief fra det 15. århundrede, som forestiller Sankt Girolamo.

Kirkens skatkammer
Kirkens skatkammer besidder en umådelig rigdom af guld, sølv og kostbare stoffer, som er fremstillet af lokale kunstnere.

Klokketårnet med det astronomiske ur
Det smukke klokketårn er flere gange blevet genopført og indeholder det største astronomiske ur i verden. Det blev bygget i 1933 i Strassbourg, og det er sammensat af utallige urskiver med bevægelige figurer, som angiver timer, dage, måneder, planeter og religiøse fester. Hver dag klokken tolv går en rigtig forestilling i gang, som varer i ca. et kvarter. Den bør man absolut se, ligesom en opstigning i tårnet (65 meter højt) er næsten obligatorisk. Åbningstider fra 9 – 13.