Ti gode grunde til at vælge Sicilien

1. Sicilien er hele Middelhavets historie i en nøddeskal.
Sicilien har altid været under fremmed herredømme – selv i dag vil nogle sicilianere sige. De mange folkeslag der har hersket over øen har sat deres præg på den ene eller den anden måde – i monumenterne, i sproget i sicilianernes udseende, i naturen, i landbruget. Det er derfor det perfekte sted hvis du vil studere middelhavs områdets tusinårige historie. På kun få kvadratkilometer kan du finde levn fra  fønikernes, grækernes, romernes, byzantinernes, arabernes, normannernes, spaniolernes, franskmændenes tid på Sicilien.

2. Den sicilianske natur med sin utrolig varierede karakter
På Sicilien kan man finde noget for enhver smag. Hvis du holder af strand og hav kan du finde alle tænkelige former for kyststrækning. Hvis du holder af naturen og af at udforske den på vandre- eller cykelture er Sicilien det ideelle sted. Vil du gerne stå på ski, så er også dette muligt både på den store aktive vulkan Etna eller i de høje Madoniebjerge. Ja, når vejret er godt, kan du stå på ski om morgenen og tage en dykkert i havet om eftermiddagen.

3. Det dejlige milde klima
Sicilien har en lang mild vinter, hvor temperaturen svinger mellem 10-20° og soldagene er langt flere end de grå. Øen er det ideelle sted, hvis du vil slippe væk fra de kolde vintermåneder i Norden. Hvis du skulle komme til at længes efter sne og kulde, kan du altid tage op i bjergene. Holder du derimod af god varme, skal du komme i sommerperioden.

4. Den bedre livskvalitet
Sicilianerne forstår at nyde livet og sætter pris på de mange små daglige glæder. I modsætning til det pressen som regel skriver om øen er befolkningen uhyre gæstfri og imødekommende. Præcision er et begreb, som ikke rigtigt falder i trit med den sicilianske natur. Folk holder af at snakke og at høre om andres forhold og tager sig  tid til at være sammen med familie og venner. Det er ikke svært at komme i kontakt, især hvis du vælger at opholde dig i de mindre byer inde på øen.

5. Den dejlige mad og vin
Holder du af god mad og vin er Sicilien et sandt Eldorado. Også indenfor gastronomien kan du se de forskellige herskeres indslag såsom arabernes couscous og søde kager og normannernes sylte. Man behøver ikke at komme få kilometer væk før de gastronomiske traditioner forandrer sig. Maden i Palermo er ikke den samme som maden i Catania. Vinen er et kapitel for sig og vinsmagning på de mange vingårde er blevet meget populært.

6. De billigere leveomkostninger
Sicilien er en hel del billigere end Norditalien indenfor mange områder. Det er bxilligere at leje et hus eller en lejlighed – for slet ikke at tale om at købe hus på Sicilien. Også mad og vin er billigere især hvis du køber ind på de små lokale markeder. Transport med tog og bus er ligeledes overkommeligt.

7. Herlige badeferier
Som nævnt ovenfor er Sicilien et sandt Eldorado for den, der holder af strandliv – der er lange fine sandstrande, der er små havbugter, hvor du næsten ugenert kan bade, nogle kun tilgængelige fra havsiden, men du kan også vælge de mere luksuriøse strande med alle bekvemmelighede indenfor rækkevidde. Hvis du vil snorkle eller dykke er klippekysterne ideelle med en undervandsverden hvor livet under vandet næsten er mere interessant end oven vande. . Nogle havområder er fredede og derfor endnu mere rigt befolkede.

8. Trekking i en uberørt natur
Med sine 4 store naturparker og næsten firs naturreservater er Sicilien det område i Italien med det største fredede territorium i forhold til øens størrelse. Holder du af uberørt natur og ensomme traveture kan du her finde et utal af forslag.

9. Mulighed for unikke oplevelser
Sicilianerne er et uhyre gæstfrit folk, som det er nemt at komme i kontakt med. Vil du lære den lokale befolkning at kende, er der i dag  adskillige muligheder for at deltage i aktiviteter , hvor du kommer folk tæt ind på livet. Mange husmødre åbner deres hjem for at undervise i lokal madlavning, andre tilbyder muligheden for at spise med hele familien, nogle gårde giver dig mulighed for at deltage i høsten af oliven eller druer. Du kan også vælge at sætte dig på pladsen i en af de små byer i det indre Sicilien. Det vil ikke vare længe, før du falder i snak med folk, som gerne vil vide, hvor du kommer fra – og så er kontakten opnået.

10. Dansk assistance på Sicilien
Og endelig endnu et plus. Rejsebureauet Sicilian Tourist Service er ledet af et dansk-italiensk team. Vi kender både dansk og siciliansk mentalitet og kan organisere opholdet eller rundturen på bedste måde efter dine ønsker. Du vil desuden under dit ophold på Sicilien få et telefonnummer – aktivt 24 timer i døgnet –  med dansktalende folk i den anden ende af røret for eventuelle problemer, som måtte dukke op.   

Oplysniger
Hvis du er interesseret, kan du kontakte os.  Hvis du udfylder vores spørgeskema, så vi kan få en ide om det, du gerne vil opleve, kommer vi tilbage med et forslag og en pris.