II Capo, Palermos livlige markedsplads

Kultur, vin og street food

1.dag
Ankomst til Palermos lufthavn. Afhentning af den lejede bil. Kørsel til hotellet. Middag på restauranten Le Terrazze på Antico Stabilimento i Mondello hvor I vil få lejlighed til at møde en repræsentant fra rejsebureauet, som vil fortælle jer om turen på Sicilien og give jer en guide om øen.

2.dag
I besøger Palermo med de mange, flotte seværdigheder – heriblandt kongeslottet med det Palatinske Kapel, Massimo teateret, som er blandt de største opera teatre i Europa, Katedralen, hvor den kendte kong Frederik II ligger begravet, Piazza della Vergogna, Skammens plads – fordi alle statuerne er nøgne – og til sidst en tur gennem ”il Capo” et af Palermos tre historiske markeder med mange spændende råvarer og krydderier (for ikke at tale om det multietniske, brogede folkeliv).
Om eftermiddagen badetur i Mondello, hvis vejret er til det, og middag på Antica Focacceria di San Francesco en gammel historisk restaurant, som bl. a. er specialiseret i siciliansk street food. Ejeren, Vincenzo Conticello, har opnået stor berømmelse i Italien ved at være en af de første, der har sagt nej til at betale beskyttelsespenge og angivet sin ”afpresser” ved domstolen i Palermo.

3.dag
På vej til Vallelunga besøger I først Domkirken i Monreale med de enestående guldmosaikker og den betagende klostergård, som er optaget på UNESCOs liste over menneskehedens kulturarv. Dernæst besøger I Tenuta Regalali, Tasca d’Almerita vingården, en af de mest betydningsfulde på Sicilien. Overnatning i Agrigento.

4.dag
Formiddagen går med besøg i Agrigentos betagende Tempeldal, som ligeledes er optaget på UNESCOs liste over menneskehedens kulturarv.
Om eftermiddagen kører I til Piazza Armerina, hvor I besøger den romerske villa med de flotte mosaikgulve – også den indskrevet på Unescos liste.
Overnatning i Catania.

5.dag
Om formiddagen går turen til Etna. I kører mod Nicolosi og herfra snor vejen sig op til rifugio Sapienza, hvor I kan se de første ældre, nu udslukte kratere. Hvis I vil længere op (først med svævebane, så med små firtræks busser og så til fods med guide) kommer du næsten helt op til det store krater, et næsten måneagtig landskab… med udsigt over Middelhavet. På vej ned kan I besøge vingården Scilio. Etna området er kaldt Siciliens bourgogne, på grund af de meget fine vine som fremstilles, takket være den vulkanske jord. Der laves også olivenolie. Man kan få frokost på vingården.
Om eftermiddagen besøg i det smukke Taormina, den maleriske by, med det græske teater, som har en af verdens smukkeste udsigter.
Overnatning i Catania.

6.dag
Hvis ikke man vil bruge en dag mere for at se Catania eller måske to for også at se Siracusa, som var en af oldtidens mægtigste græske byer, er der afgang med fly fra Catanias lufthavn

God fornøjelse!

Dette er kun et forslag, som vi kan udarbejde helt efter dine ønsker, alt efter de dage du har til rådighed. Prisen vil afhænge af, hvor mange I er i bilen og hvilke hoteller eller andre overnatningsmuligheder I vælger.