Castello della Zisa

Zisa slottet

Castello della Zisa
Castello della Zisa

Fornøjelsernes hjemsted
Dette “sollatium” (fornøjelsernes hjemsted) blev bygget i 1165 -1167, under kong Vilhelm I og senere Vilhelm II, hans søn. Det er derfor muligt at datere det tilbage hertil. Navnet stammer fra det arabiske Al-Aziz (vidunderlig), og det er faktisk den dag i dag én af de mest storslåede civile arabisk-normanniske bygninger i verden.

Det fine Islam museum
Zisa slottet, som i dag huser et fint islamisk museum (med vidnesbyrd fra den arabiske tidsalder på Sicilien) har undergået adskillige restaureringer og ombygninger i årenes løb og har nu genfundet sin oprindelige form, og et besøg gi’r et godt indblik i arkitekturen af de arabiske palæer i middelalderen.

Af særlig interesse er udluftnings- og afkølingssystemet af de store sale, blandt andet den såkaldte Sala della Fontana (Fontænesalen), som er dekoreret med mosaikker.

Vil du finde skatten på slottet?
Ved indgangen til Sala della Fontana er der et freskomaleri, som forestiller nogle af Olympens guder. Ifølge en lokal tradition er det umuligt at tælle dem, og den som, imod alle odds, vil være i stand til det, vil belønnes med en stor skat af guldmønter. Indtil videre er der ingen, der har fundet skatten som efter sigende skulle ligge gemt i slottet.