Lære at lave chocolade
Et hold er godt i gang på chokoladefabrikken

Chocolade som den blev lavet hos inkaerne

Lær at lave chokolade efter en 600 år gammel opskrift

I  chokoladens hovedstad

Chokolade er et af de mest berømte typiske produkter fra Modica, en dejlig by i barokstil på den sydøstlige del af Sicilien.

Den holder sig stadig til opskriften fra 1500-tallet, der blev bragt til Sicilien under det spanske herredømme, som havde bragt den med fra Mellemamerika, hvor den var blevet udarbejdet af aztekerne.

Det er en simpel opskrift med få ingredienser, der som kendetegn har manglen af kakaosmør som ingrediens, en detalje, der giver chokoladen, som bliver bearbejdet koldt, en karakteristisk kornethed.

Den bliver desuden sommetider aromatiseret med kanel, varm peber, vanilje og meget mere.

Den håndlavede chokolade bliver presset i rektangulære forme, som har været de samme i århundreder

I lang tid blev Modica-chokoladen lavet af enkelte lokale konditorier, og først i nyere tid er den blevet berømt og producenterne er mangedoblede. Sammen med den internationale påskønnelse er IGP-mærket, der har til opgave at beskytte produktets kvalitet og egenart, netop blevet tildelt for for kort tid siden.

Ifølge traditionen opfandt de benediktinske nonner fra Modica desuden nogle helt specielle kager, mpanatigghie, med fyld af chokolade og hakket kød, en dristig kombination, som er værd at prøve.

I vil lære at lave chokolade på et chokoladelaboratorium i Modica, hvor I bliver fortalt om Modica chokoladens historie og oprindelse og om produktionen af kakao.

I vil se hele processen lige fra valg af kakaobønner til slutproduktet.

Efter workshoppen og en smagsprøve  får I et certifikat som bevis på jeres deltagelse og I kan tage det chokolade med I har lavet.
Dette er en workshop for voksne og for børn, hvor brugen  af de fem sanser åbner dørene for en verden
skabt af farver, dufte, lyde og smag.

 

 

Pris

Antal deltagere

Min 4 personer
Max 15 personer

Inkluderer

  • Forklæder  og tørklæder til brug i laboratoriet
  • Materialer
  • Forme og indpakninger til chokoladen
  • Smagsprøver af andre produkter
  • Gratis parkering

Varighed

  • 1 1/2 time