Lo Steri eller Palazzo Chiaramonte

Steri eller Chiaramonte palæet

Palazzo Steri
Palazzo Steri

Den mægtige Chiaramontefamilie
Dette er det smukkeste monument, der findes i Palermo til minde om den mægtige Chiaramonte familie, som i det 14. århundrede havde enorm indflydelse på Siciliens politiske og økonomiske liv. Familiens historiske overhoved, Manfred I, ville vise al sin magt ved at bygge et stort, befæstet palæ, et Hosterium, hvis første sten blev lagt i 1307.

Palæets brug
Efter Chiaramonte familiens forfald blev bygningen brugt til sæde for kong Martins hof og dernæst som domstol under de næste regeringer; blandt andet havde Inkvisitionen hjemme her. I dag er det sæde for rektoratet ved Palermos Universitet.

Arkitekturen
Fra et arkitektonisk synspunkt er Steri palæet det vigtigste eksempel på den sicilianske stil fra det 14. århundrede, som bliver kaldt chiaramontano, og som har stærke ligningspunkter med de islamisk-normanniske tendenser.

Det uhyggelige fængsel
Palæet er en af de ældste bygninger i Palermo, og er blevet brugt på mange forskellige måder. I lang tid var den sæde for Inkvisitionens, og derfor var der også fangehuller for de arme sjæle, som faldt i den frygtelige domstols kløer. Man kan i dag besøge fængslet, og blandt andet se de graffiti, som fangerne lavede i sin tid. I slottet findes endvidere det største, malede træloft i Italien, som stammer fra det 14. århundrede.

Palæet er helt sikkert et besøg værd. Der er mange muligheder, som du kan opdage ved at besøge følgende link: https://www.coopculture.it/en/poi/steri-palazzo-chiaromonte/