Fonte di Orione

Orione fontænen

Orion fontænen
Orion fontænen

En imponerende fontæne, bygget til. ære for byens grundlægger: Orione
Et monumentalt værk, udført i det 16. århundrede af den florentinske billedhugger Giovanni A. Montorsoli. Det forestiller Orion, som var én af byens mytiske grundlæggere.Til hans ære stå den i dag på Domkirkepladsen i Messina

Orion i den græske mytologi
Det fortælles i den græske mytologi at Orion var en af gigenterne, søn af Poseidon og Euryale. Han opholdt sig på øen Chios, hvor han en nat friede til Merope, datter af kong Oenopius. Faderen tog det som en fornærmelse, lod ham blinde og forviste ham fra øen.

Orion søgte tilflugt på øen Lemnos, hvor Hefaistos af medlidenhed betroede ham  til Cedalione, som, båret på Orions skuldre, viste ham vej mod øst  hvor solen står op; takket være Eos, solopgangens gudinde, genvandt han synet og tog hende til hustru.

Messinas grundlæggelse
Diodoro Siculi, en siciliansk historiker fra ca 60 f.Kr., fortæller, at Orion forestod byggeriet af den sicilianske by Zancle, som senere skulle tage navnet Messina. For at dæmme op for de hyppige storme, der ramte kysten, transporterede Orion ifølge Hesiod en stor mængde jord op foran havnen i Messina. Den dæmning, han byggede, dannede Capo Peloro, hvorpå Orion byggede et tempel dedikeret til Neptun.

.