Palermo no mafia

En vandretur i Palermo med en repræsentant af antimafia bevægelsen 

Mens du går gennem det maleriske historiske centrum af Palermo vil du blive fortalt om mafiaen og den civile anti-mafia-bevægelse. Du vil opleve en by, der endelig gør oprør mod at betale beskyttelsespenge til mafiaen.

Vi starter ved Massimo-teatret og går gennem gaderne i den gamle bydel i Palermo. Vi går gennem il Capo, Palermos historiske markedsgade med de åbne stande med mangefarvede frugter og grøntsager til Piazza della Memoria (et mindesmærke dedikeret magistrater og forhørsdommere, som er blevet dræbt af mafiaen). Vi ser Piazza Beati Paoli, katedralen, hvor vi vil høre om  mafiaen og den katolske kirke og om en præst, Don Pino Puglisi, dræbt af mafiaen. Vi kommer også forbi rådhuset, som i mange år har været et symbol på unionen mellem mafia og politik, men som i nyere tid også har set Primavera a Palermo, en af de mange bevægelser, der kæmper mod mafiaen. Endnu et stop på Piazza Magione, der ligger i det arabiske kvarter Kalsa, hvor den kriminelle tilstedeværelse stadig er meget markant Her tilbragte de to forhørsdommere, som blev dræbt af mafiaen, Falcone og Borsellino  deres barndom: hvert stop er et øjeblik til eftertanke, og en chance for at tænke over mafiaens eksistens og høre om den borgerlige bevægelse mod mafiaens magt.

Jeg betaler dem der ikke betaler. Denne kampagne, som inviterer alle til kun at handle i de forretninger, som ikke betaler beskyttelsespenge, er blevet fremmet af Addiopizzo for at støtte de handlende, der har besluttet at gøre oprør mod mafiaen.

Turen slutter ved Antica Focacceria San Francesco, en af de ældste restauranter i Palermo, berømt for sin street food. Her har den modige ejer anmeldt til politiet, at han havde været ude for pengeafpresning fra mafiaen og har i flere år levet med politieskorte.

Frokosten er ikke inkluderet, men hvis du beslutter dig for at blive, kan du smage nogle af de mange specialiteter såsom pane con la milza (brød fyldt med oksemilt og ricottaost), arancine (risboller), panelle (kikærtepandekager), anelletti al forno (ovnbagt pasta), aubergine ruller, sardine a beccafico (sardin ruller) og den berømte siciliansk kage cannolo, fyldt med sød ricottaost.

Priser

Turens varighed
3 timer

Antal deltagere
Minimum 2 personer

Inkluderet
  •  Turguide
  • Lille bidrag til antimafia organisationen
  • Moms
Ikke inkluderet
  • Indgang til museer og monumenter, der ikke er en del af turen
  • Alt det som ikke er nævnt under inkluderet
Ture med faste afgange

Skriv til info@stsitalia.it for at få de nøjagtige dage og tider

Højdepunkter
  • Uddybning af din viden om mafiaen som fænomen ud over klichéer og myter
  • Opdag fortid, nutid og fremtid for anti-mafia-bevægelserne
  • Gå gennem Palermos gader, besøg en by med lys og skygger