Påskeoptog i Trapani
Påskeoptog i Trapani

Påskerejse til Sicilien

23 marts 2024
Ankomst til Palermo. Transfer til hotel og indkvartering.

24 marts 2024
Morgenmad og afgang mod de høje Madonie bjerge, hvor vi ankommer til Gangi, for at overvære den store Palmesøndags procession igennem byen. Alle broderskabene, klædt i de gamle traditionelle dragter, går i procession gennem byen med hver sin fint dekorerede høje “palme” og med hver sin trommeslager i spidsen. 
Vi går bagefter en tur igennem byens hovedgade og besøger bl. a Palazzo Bongiorno med de fine freskomalerier af Borremans.
Til frokost kører vi til landstedet Villa Rainò, som serverer lokale retter for deres gæster.
Tilbagekørsel til Palermo og overnatning på hotel.

Palmesøndag i Gangi
Palmesøndag i Gangi

25 marts 2024
Morgenmad og møde med den lokale guide. Afgang til en rundtur i Palermo. Vi besøger nogle af de mest betydningsfulde monumenter: kongeslottet med Palatiner Kapellet, som er et af de smukkeste eksempler på normannisk kunst, Katedralen med de kejserlige og kongelige grave, og den smukke Martorana kirke. Lidt udenfor Palermo ligger domkirken i Monreale. Den er det vigtigste eksempel på arabisk-normannisk arkitektur på Sicilien. Vi besøger også den smukke klosterhave med den imponerende søjlegang, der er det eneste, der er tilbage af et benediktinerkloster fra samme periode som katedralen. Disse monumenter er indskrevet på Unescos Verdensarv liste.
Til frokost prøver vi Palermos ”street food”, som her har eksisteret, før begrebet nogen sinde blev opfundet. Den 100 år gamle restaurant Antica Focacceria di San Francesco er en historisk restaurant som bl. a. er specialiseret i siciliansk fingerfood. Ejeren, Vincenzo Conticello, har opnået stor berømmelse i Italien ved at være en af de første, der har sagt nej til at betale beskyttelsespenge og at angive sin ”afpresser” i domstolen i Palermo.
Om eftermiddagen besøger vi et kendt bageri, hvor gruppen vil lære at lave sicilianske påskelam af marcipan og bage de sicilianske påskeduer.
Middag på egen hånd og overnatning.

26 marts 2024
Morgenmad og afgang til Corleone, hvor vi vil blive modtaget af den lokale guide som vil vise rundt i byen og fortælle mafiaens historie, som i de sidste år har været så tæt knyttet til denne by. Vi vil besøge antimafia centret og det nye museum om mafiaen, som er skabt i et af de huse, der er blevet konfiskeret af staten fra en af de store mafia bosser Bernardo Provenzano, og overgivet til den stærke antimafiabevægelse, som også findes i byen. Vi vil få mulighed for at købe de produkter, som bliver lavet af de andelsbevægelser, der opdyrker de konfiskerede jorde.
Vi besøger domkirken med de smukke malerier og glemmer ikke at hele tre af de store italienske helgener kom fra Corleone. Overfor domkirken gør vi holdt i den bar, hvis ejer, Rugirello, var årsag til det tætte bånd, der i de sidste år er blevet knyttet mellem Danmark og Corleone. Vi smager hans hjemmelavede bitter ”Don Corleone” og fortsætter til Piazza Danimarca, hvor vi ser Dannebrog vaje fra den store flagstang midt på pladsen over Søren Koefoeds fine marmorstatue ”Den gryende dag”.
Frokost på Antica Stazione di Ficuzza, hvor vi inden hjemturen kaster et hurtigt blik på det kongelige jagtslot.
Overnatning i Palermo.

27 marts 2024
Morgenmad og afgang til San Vito lo Capo, hvor vi standser op ved det lille hotel Il Pocho. Vi vil her få lejlighed til at se en samling meget smukke marionetdukker fra det traditionelle sicilianske dukketeater med mulighed for at se den helt specielle måde de bliver ført på. Dernæst vil det være muligt at få et hurtigt madlavnings kursus i cous cous, en ret som på denne egn er typisk og et levn fra det arabiske herredømme over Sicilien. Bagefter frokost på basis af det vi har lavet. Viderekørsel til Marsala, hvor vi overnatter de næste dage.

28 marts 2024
Morgenmad og afgang til Marsala, hvor vi vil overvære Skærtorsdags Veronika procession. De høje karakteristiske hovedbeklædninger, som kvinderne bærer i den anledning, er dækket af guldsmykker og guldkæder.
Vi besøger vin firmaet Pellegrino, der blev grundlagt i 1880 og hvor man kan læse dets historie mellem mure og tønderne i vinkælderen. Firmaet producerer den berømte marsala vin, en sød vin med så intens aroma at det ikke er svært at forstå, at den har skabt myter og legender. Nå man smager den, kan man levende forestille sig, hvorfor den har udskiftet ambrosiavinen som ”gudernes nektar” på Olympen.
Frokosten bliver serveret på toppen af to siloer, som i 1880 indeholdt vin, men som i dag er gennemrestaurerede og har en vidunderlig udsigt over havet.
Overnatning i Marsala.

29 marts 2024
Morgenmad og afgang til Trapani, hvor vi vil overvære den spændende Langfredags procession, som strækker sig over 24 timer. Vi vil se de smukke bårer med de gamle statuer som i et væld af blomster fremstiller situationer fra Jesu korsfæstelse og død. De bliver båret på skuldrene af håndværker laugene og fulgt af orkestre som spiller sørgemusik. Vi ser desuden på byen og ved solnedgang besøger vi de interessante saltsøer med de karakteristiske vindmøller, som ligger i udkanten af Trapani.
Overnatning i Marsala.

30 marts 2024
Vi besøger den lille middelalderby Erice, hvor kærlighedsgudinden havde sit tempel i den romerske tidsalder. Vi går en tur igennem de kringlede gader og besøger bl. a. den kendte bar, hvor de helt specielle kager af marcipan bliver lavet.
Vi spiser frokost på vingården Baglio Soria, hvor vi også vil prøvesmage deres forskellige vine.
Vi kører tilbage mod Palermo hvor vi overnatter.

31 marts 2024
Morgenmad og afgang til Piana degli Albanesi, en lille by, som er en græsk enklave, der har modstået 400 års kontakt med den ”fremmede” siciliansk kultur. Her tales stadig albansk og gadeveje og butiksskilte er på to sprog. Ved festlige højtider trækker befolkningen i deres farverige guldbroderede folkedragter og de græsk-katolske præster holder højmesse i domkirken, der er prydet med flotte græsk-katolske ikoner. Vi smager på de traditionelle kager ”cannoli” som her er særligt gode. Vi kører til Calatrasi vinfirmaet, hvor vi får en smagsprøve på deres vin og det specielle brød, som laves i Piana degli Albanesi.
Afskedsmiddag på ”Molti volti” i den gamle bydel af Palermo. Det er et multi etnisk projekt, hvor. flere tilkomne immigranter fra forskellige nationer tilbereder maden
Overnatning i Palermo.

1 april 2024
Afrejse

Prisen for denne tur, som I kan se her til højre, inkluderer alle de besøg, som er beskrevet i turen. Hvis man ønsker færre frokoster, vinsmagninger, madkursus etc vil prisen falde betydeligt. Skriv til vores mail info@sesicilien.dk hvis du ønsker yderligere oplysninger.

En såkaldt Veronica under påskeoptoget i Marsala
En såkaldt Veronica under påskeoptoget i Marsala

Vi har valgt at give en gruppepris for at indskyde en ledsager og lokale guider. Turen kan dog udmærket foretages på egen hånd.

Pris per person i firstjernede hoteller
Pris per person i trestjernede hoteller
Prisen inkluderer
 • Transfer til og fra lufthavnen
 • Minibus med chauffør-guide i 8 dage
 • Overnatning i dobbeltværelse på hotel
 • Frokost på villa Rainò
 • Fingerfood på Antica Focacceria
 • Guide i Corleone
 • Bitter i Corleone
 • Frokost på Antica Stazione
 • Madkursus i cous cous
 • Besøg på vingården Pellegino med prøvesmagning og frokost
 • Besøg på en bar i Erice med prøvesmagning af mandelkager
 • Frokost på vingården Baglio Soria
 • Prøvesmagning af de typiske kager Cannoli
 • Afskedsmiddag 
Prisen inkluderer ikke
 • Flybilletter
 • Entré til monumenterne
 • City tax som betales direkte til hotellerne
 • Alt som ikke er skrevet på listen ovenfor

Andre forslag
Sicilien har et væld af spændende påske højtideligheder. Her er andre forslag, som kunne interessere dig.

En djævel under optoget i Prizzi
En djævel under optoget i Prizzi

Djævledansen i Prizzi
På Påskedag i Prizzi skal du passe på Døden! Du vil genkende ham på den gule dragt, den grinende maske og armbuen. Han vælger sine ofre blandt publikum for at føre dem til helvede. Ofrene bliver ledsaget af djævlene til et hus, hvor de kun har én chance for at frelse deres sjæl: de må give en pengegave!

I modsætning til Døden bærer djævlene en rød dragt og en stor rød maske. Sammen med Døden vil de drille og fange så mange de kan.

De vil også forsøge at forhindre mødet mellem jomfru Maria og den genopstandne Kristus under den store påskeprocession ved at danse frem og tilbage mellem de to store bårer.

Djævlene vil være i stand til at forhindre mødet to gange, men ved det tredje forsøg vil de blive dræbt af englene, mens kirkeklokkerne kimer!

De besejrede djævle vil derefter udføre et ritual for at blive renset fra synd ”pigliari ‘en paci” ved at knæle tre gange foran de to statuer.

Dette er en af de mange spændende påskeforestillinger, der stammer helt tilbage fra hedensk tid og viser det Godes sejr over det Onde.

Prizzi ligger ca halvanden times kørsel fra Palermo.

Påskeoptog i Trapani