Sciacca

Fiskerihavnen i Sciacca
Fiskerihavnen i Sciacca

En betydningsfuld fiskerihavn
Sciacca er en livlig havneby på Siciliens sydkyst. Området har været beboet i flere tusinde år, og der er fundet levn helt fra Palæolitikum. Stedet har længe været kendt for sine berømte termer med vand, som den dag i dag i store mængder strømmer op af jorden og har skabt et af de mest kom­plette hydro-termale bade i verden. Selv byens gamle navn Xacca (fra la­tinsk Ex-aqua) hentyder klart til den store vand rigdom. For tiden er termerne lukkede pga. omstrukturering.

Sciaccas monumenter
I Sciacca kan man besøge den store og smukke Sankt Maria Magdalene domkirke, grundlagt allerede i det 12. århundrede. Af den oprindelige konstruktion er kun de tre apsisser i dag synlige, da hele bygningen blev genopført i det 18. århundrede. Kirken, som er delt op i tre skibe af to søjlerækker, har mange prægtige kunstværker, blandt andet en statue af en Madonna med kæde af Francesco Laurana i det fjerde kapel på højre side.

I Sciacca er der flere museer, bl.a. et tilegnet fastelavn, som i Sciacca fejres med flere optog af allegoriske vogne, med store papmaché figurer, som laver grin af tidens politikere og kendisser.

I udkanten af byen, kan du endvidere besøge Den Fortryllede Have, hvor flere hundrede skulpturer er udstillet, udhugget i sten og træ af en lokal kunstner, Filippo Bentivegna.

Keramikken
Sciacca er desuden kendt for sine smukke keramik produkter. Butikkerne, som sælger keramik, ligger side om side og det er en sand fryd for øjet at standse op ved de smukke udstillingsvinduer.