Siracusa

Domkirkepladsen i Catania
Domkirkepladsen i Catania

Vi besøger en af de ældste byer i verden, grundlagt af græske indflyttere i det 8. århundrede f.Kr. Over de næste tre århundreder blev det en af de mest magtfulde og rige byer i Middelhavet, der kunne konkurrere med Athen hvad skønhed og kultur angik.

Det ældste bycentrum i Siracusa blev grundlagt på den lille ø Ortigia, som i dag er det historiske centrum af byen. Her står græske ruiner side om side med renæssancebygninger og barokke kirker.

Vi besøger katedralen, der blev bygget i det 8. århundrede over strukturen af et hellenistisk tempel, som var dedikeret gudinden Athena. De gamle søjler kan endnu ses på sidevæggene af kirkerummet.

Denne smukke kirke står på et lige så smukt torv, Piazza Duomo, omkranset af elegante palæer og kirker, blandt disse Santa Lucia alla Badia, hvor et uvurderligt maleri af Caravaggio bliver opbevaret.

Vi fortsætter besøget på Ortigia og går langs den elegante strandpromenade og de små sidegader, der er pakket med butikker og caféer. Vi ser Aretusa-fontænen, Fonte Diana, ruinerne af Temple of Apollo.

Efter frokost fortsætter vi til den arkæologiske park, hvor vi beundrer det græsk teater fra 5. Årh. f.Kr. som stadig bruges om sommeren til klassiske teaterforestillinger. Vi besøger også de gamle stenbrud med grotterne – Dionisus Øre, det enorme Ierone alter og det romerske amfiteater.

Priser

Turens varighed
4 timer

Antal deltagere
minimum 2 personer

Inkluderet
  • Transport med deluxe bus eller privat bil
  • Alle nødvendige udgifter til parkeringspladser og ZTL
  • Engelsktalende guide
  • Moms
Ikke inkluderet
  • Indgangsbilletter
  • Alt det som ikke er nævnt under inkluderet