Slottet i Milazzo
Slottet i Milazzo

Slotte og palæer


Vi besøger de flotte slotte og borge, som årtusinders dominationer af Sicilien har efterladt på øen, og nogle af de gamle palæer, som stadig er beboet af deres aristokratiske ejere.

Rejseplan

DAG 1 PALERMO
Ankomst til Palermo lufthavn og privat transfer til hotellet.

DAG 2 PALERMO
I dag besøger vi nogle af de mest imponerende private palæer i Palermo. Det er bygninger, der står som vidner om byens århundrede lange historie. Derudover vil vi også besøge Palazzo dei Normanni (Normannernes slot), som er bygget over ruiner, der stammer helt tilbage fra fønikernes tid, ca. 1000 f. Kr. Borgen har været sæde for de arabiske emirer under deres 200 årige herredømme over Sicilien og kongeslot for de normanniske og efterfølgende sicilianske monarker siden middelalderen. Det er i dag sæde for øens parlament og er som sådan den ældste parlamentbygning i Europa. Vi afslutter dagen med et besøg og en drink i et af de adelige palæer, som stadig er beboet af de aristokratiske ejere. Overnatning i Palermo.

DAG 3: PALERMO – CACCAMO – CEFALù
Vi forlader Palermo og begiver os mod øst langs kysten. Første stop i Bagheria, hvor vi vil besøge Villa Palagonia, et af de mange sommerpalæer bygget på landet rundt omkring hovedstaden af Palermos adelige familier i det 18. århundrede. En del af villaens park eksisterer stadig, og er “dekoreret” med uhyggelige stenstatuer (villaen er kendt som ”Uhyrernes villa” og bliver bl. a. beskrevet i Goethes rejsedagbog fra Sicilien). De næste stop fører os direkte ind i middelalderen: Vi besøger nemlig et af de bedst bevarede slotte på Sicilien, som ligger i udkanten af landsbyen Caccamo. Overnatning i Cefalù.

DAG 4 MILAZZO – MONTALBANO- TAORMINA
Vi kører i retning af Messina og standser op ved Milazzo hvor dagens første besøg er fæstningen i byen. Det er en imponerende bygning på toppen af et forbjerg, som strækker sig ud i havet mod de Æoliske øer. I århundreder har garnisoner af soldater holdt øje med havet fra dette sted. På samme måde var der soldater, der overvågede alle rejsende i bjergene eller på vej til kysten fra slottet i Montalbano Elicona, en stor og flot bygning fra det 14. århundrede, som er vores næste stop. Herfra vil en fascinerende bjergvej med udsigt til Etna føre os til Taormina, det mest kendte rejsemål på Sicilien, hvor vi vil kunne nyde en dejlig gåtur blandt de mange små stræder og torve. Overnatning i Taormina.

DAG 5 CATANIA
Før vi kører fra Taormina er et besøg på det græske teater et must. Dernæst afgang til Catania, hvor vi besøger Castello Ursino, et slot fra det 13. århundrede bygget af Frederik II af Schwaben, som nu huser et interessant kunst- og arkæologi museum. Vi vil også se de smukke adelige palæer langs hovedgaden via Etnea, og besøge Palazzo Biscari, nok den mest berømte blandt dem, der stadig ejes og bebos af grundlæggerens efterkommere. Overnatning i Catania.

DAG 6 SIRACUSA
På rejsens sidste dag går turen til Siracusa, en af de ældste og smukkeste byer i Middelhavet. Her besøger vi ruinerne af Castello Eurialo, en uindtagelig fæstning bygget i det 5. århundrede f. Kr., og Castello Maniace, et af de schwabiske slotte på Sicilien. Sidstnævnte står på øen Ortigia, byens ældste bycentrum. Her findes også den elegante plads Piazza Duomo, kranset af flotte barokke palæer og den interessante domkirke som er bygget over et gammelt græsk tempel. De antikke søjler står stadig synlige ud fra væggen, så alle besøgende kan føle suset af et sted, som i tusinder af år har været hjemsted for gudsdyrkelse. Overnatning i Catania.

DAG 7 CATANIA
Afgang fra Catanias lufthavn

Pris per person i firstjernede hoteller

Pris per person i trestjernede hoteller

Prisen inkluderer

  • Billeje for de angive dage. Hvis I er flere end 4 får I en 8 personers bil
  • Overnatning i dobbeltværelse på hotel med morgenmad
  • Indgang til de gamle palæer med drink hvor det er angivet

Prisen inkluderer ikke

  • Flybilletter
  • Entré til monumenterne
  • City tax som betales direkte til hotellerne
  • Alt som ikke er skrevet på listen ovenfor

Forslag
Turen kan eventuelt forlænges med en dags visit af den romerske villa i Piazza Armerina med de berømte mosaikker. Den er indskrevet på Unescos Verdensarvsliste.

En djævel under optoget i Prizzi

Djævledansen i Prizzi
På Påskedag i Prizzi skal du passe på Døden! Du vil genkende ham på den gule dragt, den grinende maske og armbuen. Han vælger sine ofre blandt publikum for at føre dem til helvede. Ofrene bliver ledsaget af djævlene til et hus, hvor de kun har én chance for at frelse deres sjæl: de må give en pengegave!

I modsætning til Døden bærer djævlene en rød dragt og en stor rød maske. Sammen med Døden vil de drille og fange så mange de kan.

De vil også forsøge at forhindre mødet mellem jomfru Maria og den genopstandne Kristus under den store påskeprocession ved at danse frem og tilbage mellem de to store bårer.

Djævlene vil være i stand til at forhindre mødet to gange, men ved det tredje forsøg vil de blive dræbt af englene, mens kirkeklokkerne kimer!

De besejrede djævle vil derefter udføre et ritual for at blive renset fra synd ”pigliari ‘en paci” ved at knæle tre gange foran de to statuer.

Dette er en af de mange spændende påskeforestillinger, der stammer helt tilbage fra hedensk tid og viser det Godes sejr over det Onde.

Prizzi ligger ca halvanden times kørsel fra Palermo.