Call us: +39 091543506

Ragusa

Ragusa ligger i hjertet af “det land, som er hjemsted for johannesbrødtræer, oliventræer og honning”, som den sicilianske forfatter Gesualdo Bufalino så smukt fortæller, medens han med ømhed viser os et tyst og stille sceneri af brede vidder med klare, geometriske linier af lave mure, som krydser hinanden i en uendelig labyrint.

Ragusa er hovedsæde for Siciliens sydligste provins, et område med en lang og spændende historie, præget af et frygteligt jordskælv som jævnede alle dets byer til jorden i 1693. Byen ligger, hvid og grå, på en lang, smal klippetop omgivet af to dybe, stejle dale. En tredie dal, som næsten er en slugt, deler byen i to: Ibla mod øst, som er den ældste del, med en uregelmæssig og malerisk grundplan, rig på enestående bygninger i barokstil, og det andet centrum, Ragusa superiore, mod vest, bygget op fra ingenting efter jordskælvet. En by så smuk, charmerende og rig på enestående monumenter, at den er blevet optaget på UNESCOs liste over Kulturarven.

Også de nærliggende byer Modica og Scicli er kommet med på samme liste.

Historie Monumenter

Kommissær Montalbano

Kommissær Montalbano er hovedperson i en meget kendt krimiserie, som er blevet solgt til mange lande i verden, bl. a. Danmark., hvor den er blevet vist siden 2005. Serien er baseret på den sicilianske forfatter Andrea Camilleris bøger, og er for størstedelen optaget i Ragusa området, et territorium, som har skabt en perfekt ramme for de spændende historier.
Vil du bestille en tur i Kommissær Montalbanos fodspor? Skriv til os